Bylinkové máslo

Na recept si připravíme tyto ingredience: 
 
• 250g másla 
• hrst čerstvých bylinek 
(tymián, rozmarýn, petrželka, libeček, pažitka, šalvěj, kopr) 
• 2 stroužky česneku 
• sůl, pepř
 
Kostku másla necháme změknout. Bylinky si omyjeme a otrháme, větší lístky můžete pokrájet. Bylinky a oloupaný česnek vložíme do mixéru a vše spolu necháme rozsekat. Poté ke směsi bylinek a česneku přidáme máslo a koření a vymixujeme do hladké pěny. Bylinkové máslo přendáme do formičky nebo použijeme potravinářskou fólii a vložíme na 2 hodiny do lednice nebo můžeme urychlit proces tuhnutí v mrazáku. 
 
Rádi Vám připravíme směs čerstvých bylinek, které už aktuálně sklízíme. A když si zavoláte den dopředu, můžeme pro Vás upéct domácí, léty prověřený pecen chleba.
 
Janička

Hana Součková