Pesto je skvělé jen tak namazané na čerstvou bagetu nebo chleba, v kombinaci s cherry rajčaty a olomouckými tvarůžky Vás dostane do nebe. Tohle pesto se ale hodí přesně tam, kam by jste použili například známe bazalkové pesto.

 

Na recept si připravíme tyto ingredience:

  • 4 hrsti listů libečku
  • 1 hrst piniových oříšků
  • 150 ml olivového oleje
  • 2 lžíce nastrouhaného parmazanu
  • 2 stroužky česneku
  • sůl dle chuti

 

Libeček opláchneme a do misky si otrháme libečkové lístky. Dáme si vařit vodu a libeček spaříme, přiklopíme a necháme v horké vodě 5 minut a poté scedíme. Do mixeru si připravíme piniové oříšky, olivový olej a libeček. Když je směs již rozmixovaná přidáme česnek, parmazán a sůl a opět promixujeme. Libečkové pesto vložte do uzavíratelné sklenice. Aby Vám libečkové pesto vydrželo déle, zakápněte jej ve sklenici centimetrovou vrstvou oleje.

 

Libeček máme nyní ve skvělé formě, přijďte si pro něj a my Vám připravíme čerstvý a voňavý svazek.

 

Janička